Raafs Advocatuur

Algemene Praktijk

Raafs Advocatuur kan jou ook helpen met geschillen en aangelegenheden van meer algemene aard. Het geeft aan dat wij ons niet specialiseren in één rechtsgebied, maar ook bijkomende zaken behandelen. Denk hierbij aan juridische conflicten die te maken hebben met het consumentenrecht, het huurrecht, het verbintenissenrecht of incasso’s.
raafs advocatuur advocaat limburg sittard vreemdenlingenrecht assielrecht bestuursrecht strafrecht horizontal 00063
raafs advocatuur advocaat limburg sittard vreemdenlingenrecht assielrecht bestuursrecht strafrecht horizontal 00021

Incassopraktijken

Voor eenvoudige, maar ook complexe geldvorderingen ben je bij Raafs Advocatuur aan het juiste adres. 

Sommige ondernemers moeten lang wachten op hun geld. Soms willen klanten helemaal niet betalen. Je kunt ons inschakelen om te beslissen of een incassoprocedure (financieel gezien) zinvol is.

Whatsapp: +31 (0)6 14 22 30 74

Verbintenissenrecht

Het verbintenissenrecht is het recht dat de verbintenissen tussen burgers regelt. Dat kan ook tussen burgers en bedrijven of bedrijven onderling zijn. Bij verbintenissen kun je denken aan overeenkomsten die partijen zelf zijn aangegaan zoals een koop- of huurovereenkomst, maar een verbintenis kan ook ontstaan uit de wet, bijvoorbeeld een vordering tot schadevergoeding vanwege een onrechtmatige daad of op grond van aansprakelijkheid na een aanrijding.

Raafs Advocatuur helpt jou bij het opstellen of beoordelen van overeenkomsten en voorwaarden, maar adviseert jou ook in het bepalen van jouw rechtspositie en treedt voor jou naar buiten toe ter verdediging in geval je aansprakelijk bent gesteld, of juist om het recht te halen door middel van het opstarten van een gerechtelijke procedure.

Whatsapp: +31 (0)6 14 22 30 74

raafs advocatuur advocaat limburg sittard vreemdenlingenrecht assielrecht bestuursrecht strafrecht vertical 00062

Consumentenrecht

Als je een product of dienst als professionele handelaar verkoopt aan een niet-zakelijke klant, valt dit onder het consumentenrecht. De niet-zakelijke klant noemen we ook wel de consument. Het consumentenrecht regelt de verhoudingen tussen de professionele verkoper en de consument.

Whatsapp: +31 (0)6 14 22 30 74

raafs advocatuur advocaat limburg sittard vreemdenlingenrecht assielrecht bestuursrecht strafrecht horizontal 00008
raafs advocatuur advocaat limburg sittard vreemdenlingenrecht assielrecht bestuursrecht strafrecht horizontal 00047

Huurgeschillen

Het huurrecht gaat over de verhouding tussen de verhuurder en de huurder. Over het algemeen gaat het hierbij om verhuur van bedrijfspanden en woningen. Voor verschillende vormen van huur, kunnen verschillende regels gelden. In de praktijk verlenen wij veel rechtshulp bij ontruiming van huurders, incasso kort gedingen, huurachterstanden en het beëindigen van huurovereenkomsten. 

Whatsapp: +31 (0)6 14 22 30 74

Waar kunnen we jou mee helpen?

Ben je op zoek naar een advocaat? Neem gerust vrijblijvend contact op, dan bekijken we samen of en hoe we jou het beste kunnen helpen.

Whatsapp: +31 (0)6 14 22 30 74

Whatsapp
💬 hulp nodig?
Hallo 👋
Hoe kan ik je helpen?